Šalátová polievka
25 min
2 – 3 porcie
20 min
Ingrediencie
4 hlávky šalátu
2 ks 250 ml plnotočného bieleho Acidka Rajo
4 strúčiky cesnaku
rasca
polievkové korenie
ocot podľa chuti
soľ
Zápražka:
40 g údenej slaniny
hladká múka
mlieko Rajo
Zátrepka:
hladká múka
mlieko Rajo
Postup
- Do hrnca dáme acidofilné mlieko, pretlačný cesnak, rascu, trochu vody a pri stálom miešaní necháme pomaly vrieť. Zo slaniny a múky urobíme hustú zápražku a zalejeme ju studeným mliekom. Vlejeme ju do acidofilného mlieka s miešame, kým nezovrie.
- Potom stiahneme teplotu na najnižší stupeň, pridáme zátrepku a dávame pozor, aby sa nám neurobili hrčky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a polievkovým korením.
- Do polievky vložíme šalát nakrájaný na rezance a necháme vrieť, až kým nezmäkne. Po odstavení z ohňa môžeme pridať podľa chuti ocot.