Sedmohradská kapusta
30 min
6 – 8 porcií
45 min
Ingrediencie
1,5 kg kyslej kapusty
1 kg údenej klobásy
330 g nízkotučného bieleho jogurtu Plus pre zdravie Rajo
250 ml plnotočného bieleho Acidka Rajo
2 dl mlieka Rajo
mletá paprika
tvrdý údený syr
údená slanina
soľ
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky.
- Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny.
- Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.