Roláda s medvedím cesnakom a kyslou smotanou

Roláda s medvedím cesnakom a kyslou smotanou

20 min

8 porcií

18 min

Zdieľať

Ingrediencie

Korpus:
3 vajcia (oddelené)

110g Hladká múka

90g Medvedí cesnak

1PL Kyslá smotana

1PL Olivový olej

1/3čl kypriaci prášok

Soľ a korenie


Plnka:

3 Vajcia natvrdo (nastrúhané)

140g Kyslá smotana

100g Zmäknuté maslo

1čl Plnotučná horčica

Hrsť čersvej pažítky (najemno)

Soľ a korenie

1/3 Citrón (šťava)

štipka Nastrúhaný chren

1/2 hrste Kôpor (najemno)

50g Parmezán (čerstvo nastrúhaný)


Postup

Oddelíme žĺtky od bielkov. Medvedí cesnak rozmixujeme, pridáme žĺtky, lyžicu kyslej smotany, olivový olej a všetko spolu rozmixujeme dohladka. Zmes primiešame k múke (v prípade potreby môžeme pridať viac múky na dosiahnutie hustejšej konzistencie), dochutíme soľou a korením. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a opatrne ich vmiešame do zmesi s medvedím cesnakom. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, do hrúbky približne 1–1,5 cm. Plech jemne poklepeme o stôl a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 18–20 minút. Po upečení vyberieme z rúry, prikryjeme papierom na pečenie a zrolujeme. Zrolovaný korpus necháme úplne vychladnúť.Vajcia nastrúhame, pridáme všetky suroviny na plnku a dobre premiešame metličkou. Ak je plnka príliš riedka, môžeme pridať trochu hrudkového tvarohu. Hotovú plnku vložíme na 20 minút do chladničky.Korpus rozvinieme a natrieme plnkou v hrúbke 1–1,5 cm, pričom na jednom okraji necháme asi 2 cm voľné. Začneme rolovať od opačného konca (od strany, kde nie je voľný okraj), pevne zrolujeme, zabalíme späť do papiera a necháme vychladiť v chladničke aspoň 3 hodiny. Nakoniec nakrájame na 2,5–3 cm hrubé plátky a podávame.

Dobrú chuť!