
Poctivý pistáciový cheesecake
30 min
8 porcií
60 min
Ingrediencie
180g sušienok
70g masla
500g mascarpone
250g Kyslá smotana od @rajo_slovensko
155ml Smotana na šľahanie od @rajo_slovensko
1 vajce
1PL kukuričného škrobu
3PL práškového cukru
2-3PL pistácií
Poleva:
25ml Smotany na šľahanie
50g bielej čokolády + ovocie na ozdobu
Postup
Sušienky rozmixujte, pridajte roztopené maslo a hmotu vysypte do formy na pečenie. Pomocou lyžice vytvorte korpus a pečte 10 minút pri teplote 170 °C.
Medzitým si pripravte plnku – v miske zmiešajte mascarpone, kyslú smotanu, vajce, smotanu na šľahanie, práškový cukor, kukuričný škrob a nasekané pistácie. Zmes vlejte na predpečený korpus a pečte ďalších 50 minút pri 155 °C.
Na vychladený cheesecake naneste čokoládovú polevu a dozdobte ovocím podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!