Jogurtové želé
15 min
6 – 8 porcií
Ingrediencie
250 g jahôd (môžu byť zavárané)
50 g cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
450 ml Rajo Acidko plnotučné biele
8 plátkov želatíny
med
2 ks 125 g RAJO klasik jogurt biely
1 lyžica vajcového likéru
vanilínový cukor
ovocie na ozdobenie
Postup
- Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a vmiešame rozpustenú želatínu a Acidko.
- Chlebíčkovú formu vypláchneme, naplníme zmesou a necháme stuhnúť v chladničke.
- Biely jogurt ochutíme vanilínovým cukrom a medom.
- Stuhnuté želé pokrájame na porcie, polejeme jogurtovou omáčkou, na ktorej likérom vytvoríme ozdobu.
- Ozdobíme čerstvými alebo zaváranými jahodami.