Špenátové rizoto s hráškom a slaninkou
30 min
4 porcie
30 min
Ingrediencie
1 PL oleja
1 menšia cibuľka
2 strúčiky cesnaku
130 g prepláchnutej ryže
zeleninový vývar na podlievanie ryže
70 g baby špenátu
200 g mrazeného hrášku
50 g nakrájanej a orestovanej slaninky
1 dl Laktofree smotany na varenie
10 g masla
ozdobíme napríklad špargľovými výhonkami
Postup
- Na oleji si speníme nakrájanú cibuľku a 5 minút restujeme.
- Pridáme roztlačený cesnak a orestujeme 2 min. Pridáme ryžu.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, ktorým postupne podlievame počas varenia ryžu, až kým nebude úplne mäkká.
- Na rozohriatej panvici podusíme špenát. Následne ho rozmixujeme aj spolu s rozmrazeným čerstvým hráškom.
- Keď je už ryža uvarená, primiešame špenátovo-hráškovú zmes a ešte chvíľu povaríme.
- Nakoniec primiešame smotanu a maslo. Premiešame, kým sa maslo nerozpustí. (Rizoto by malo byť krémovejšie.)
- Hotové rizoto ozdobíme napr. špargľovými alebo inými výhonkami.