Cícerová nátierka
20 min
5 min
Ingrediencie
- 1 balenie sterilizovaného cíceru
- 3 PL RAJO Vegan rastlinného masla
- limetová šťava z 1/2 limetky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- podľa chuti soli
- podľa chuti čierne korenie
- čerstvá pažítka
Postup
Cibuľu nakrájanú na čo najmenšie kocky orestujeme na rastlinnom masle RAJO Vegan.
Orestovanú cibuľku spolu s vegánskym maslom, odkvapkaným cícerom z konzervy (nálev si však odložte nabok), limetkovou šťavou, prelisovaným cesnakom, korením a štipkou soli dôkladne rozmixujeme, kým nevytvoríme jemnú pastovitú štruktúru.
Ak je nátierka príliš hustá, pridáme trochu cícerového nálevu a pomixujeme.
Podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a čerstvou, nasekanou pažítkou. Podávame s hriankou alebo ryžovým či kukuričným chlebíčkom, s ktorým bude výborným pohostením aj pre ľudí s bezlepkovou diétou.