Vegánsky grécky šalát

Vegánsky grécky šalát

15 min

2 porcie

Zdieľať

Ingrediencie

Na dresing:

  • 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky vínneho octu
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1/2 šálky kvalitného olivového oleja

Na šalát:

  • 1 ks uhorka (nakrájaná na kocky)
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 zelená hrubostenná paprika (nakrájaná na kocky)
  • 1 ks menšej červenej cibule (nakrájanej na plátky)
  • 80 g olív (rozpolené)
  • 160 g RAJO Vegan Greek Natur (rastlinnej alternatívy gréckeho syra feta), nakrájaného na kocky
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie (podľa potreby)
  • čerstvé bylinky (nasekaná čerstvá petržlenová vňať, alebo bazalka, či oregano)

Postup

Očistíme a nakrájame zeleninu.

Uhorku, papriku očistíme a nakrájame na kocky.

Olivy nakrájame na polovice a paradajky na kocky

Červenú cibuľku nakrájame na tenké plátky. Nasekáme aj čerstvé bylinky.

Pripravíme si väčšiu šalátovú misu a všetku zeleninu a bylinky do nej pridáme.

Rastlinný grécky syr feta nakrájame na kocky a pridáme k zelenine.

Všetko dôkladne premiešame.

Dresing na grécky šalát si pripravíme úplne jednoducho. Všetky ingrediencie okrem olivového oleja pridáme do misky a premiešame.

Na koniec pridávame postupne olivový olej a miešame, aby sa všetky ingrediencie dôkladne spojili.

Takto pripravený dresing pridáme do šalátu podľa potreby a chuti. Podľa chuti si môžete šalát ešte okoreniť.