Vegánsky grécky šalát
15 min
2 porcie
Ingrediencie
Na dresing:
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 1/3 šálky vínneho octu
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1/2 ČL sušeného oregana
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1/2 šálky kvalitného olivového oleja
Na šalát:
- 1 ks uhorka (nakrájaná na kocky)
- 200 g cherry paradajok
- 1 zelená hrubostenná paprika (nakrájaná na kocky)
- 1 ks menšej červenej cibule (nakrájanej na plátky)
- 80 g olív (rozpolené)
- 160 g RAJO Vegan Greek Natur (rastlinnej alternatívy gréckeho syra feta), nakrájaného na kocky
- soľ, čerstvo pomleté čierne korenie (podľa potreby)
- čerstvé bylinky (nasekaná čerstvá petržlenová vňať, alebo bazalka, či oregano)
Postup
Očistíme a nakrájame zeleninu.
Uhorku, papriku očistíme a nakrájame na kocky.
Olivy nakrájame na polovice a paradajky na kocky
Červenú cibuľku nakrájame na tenké plátky. Nasekáme aj čerstvé bylinky.
Pripravíme si väčšiu šalátovú misu a všetku zeleninu a bylinky do nej pridáme.
Rastlinný grécky syr feta nakrájame na kocky a pridáme k zelenine.
Všetko dôkladne premiešame.
Dresing na grécky šalát si pripravíme úplne jednoducho. Všetky ingrediencie okrem olivového oleja pridáme do misky a premiešame.
Na koniec pridávame postupne olivový olej a miešame, aby sa všetky ingrediencie dôkladne spojili.
Takto pripravený dresing pridáme do šalátu podľa potreby a chuti. Podľa chuti si môžete šalát ešte okoreniť.