Vegan feta bread
15 min
4 porcie
10 min
Ingrediencie
Na cesto:
160 g hustého vegánskeho jogurtu
200 g hladkej múky + na pomúčenie
Na náplň:
100 g rajo Vegan Greek Natur
50 g rajo Vegan krém a lá mascarpone
120 g baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
Hrsť čerstvej mäty
Štipka mletého čierneho korenia
Na podávanie:
1 PL pesta
1 PL olivového oleja
Postup
1.
Vegánsky jogurt ručne premiešame s múkou a vytvoríme nelepivé hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky, zakiaľ si pripravíme náplň.
2.
rajo Vegan Greek Natur rozdrobíme a zmiešame ju s vegánskym mascarpone, najemno nasekaným cesnakom, zvädnutým a vyžmýkaným špenátom, mätou a mletým čiernym korením.
3.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a z každej vytvarujeme kruh, ktorý naplníme pripravenou náplňou.
4.
Náplň uzatvoríme cestom a chlebíky ešte jemne roztlačíme, aby boli tenšie.
5.
Chlebíky opekáme na sucho na panvici do zlatista a podávame ich preliate pestom, ktoré zriedime olivovým olejom.