Vegan feta bread

Vegan feta bread

rajo

15 min

4 porcie

10 min

Zdieľať

Ingrediencie

Na cesto:

160 g hustého vegánskeho jogurtu

200 g hladkej múky + na pomúčenie



Na náplň:

100 g rajo Vegan Greek Natur

50 g rajo Vegan krém a lá mascarpone

120 g baby špenátu

2 strúčiky cesnaku

Hrsť čerstvej mäty

Štipka mletého čierneho korenia



Na podávanie:

1 PL pesta

1 PL olivového oleja


Postup

1.

Vegánsky jogurt ručne premiešame s múkou a vytvoríme nelepivé hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky, zakiaľ si pripravíme náplň.


2.

rajo Vegan Greek Natur rozdrobíme a zmiešame ju s vegánskym mascarpone, najemno nasekaným cesnakom, zvädnutým a vyžmýkaným špenátom, mätou a mletým čiernym korením. 


3.

Cesto si rozdelíme na 4 časti a z každej vytvarujeme kruh, ktorý naplníme pripravenou náplňou. 


4.

Náplň uzatvoríme cestom a chlebíky ešte jemne roztlačíme, aby boli tenšie. 


5.

Chlebíky opekáme na sucho na panvici do zlatista a podávame ich preliate pestom, ktoré zriedime olivovým olejom.