
Moravský koláč
45 min
8-9 porcií
15 min
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 100 g masla (zmäknutého)
- nastrúhaná kôra z 1 citrónu
- 5 g soli
- 2 ks žĺtok
- 20 g vanilkového cukru
- 80 g krupicového cukru
- 175 ml polotučného mlieka
- 42 g droždia
- 1 balenie RAJO ochuteného tvarohu slivka-škorica
Postup
Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások. Pridáme do múky, premiešame. Pridáme soľ, zmäknuté maslo, vanilkový cukor, kôru z citróna, vymiešame, necháme 30 minút kysnúť.
Z nahrubo rozvaľkaného cesta vykrojíme kruhy. Do jamky v strede kruhov dáme lyžičku ochuteného tvarohu slivka-škorica premiešaného so žĺtkom. Koláče potrieme vajíčkom zmiešeným s lyžicou mlieka, posypeme mrveničkou (múka, maslo, cukor).
Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňov.